6 moduri de îngrijire a pielii când utilizezi Retinol

6 moduri de îngrijire a pielii când utilizezi Retinol

 

Aceste modificări sunt foarte importante pentru pielea ta. Există un motiv pentru care retinolul este încă o stea a lumii îngrijirii pielii și recomandarea dermelor de peste tot, chiar și după mai mult de trei decenii pe piața principală: funcționează. „Întotdeauna spun că există doar două lucruri pe care le vei folosi ca parte a regimului tău, ar trebui să fie protecție solară și retinol”, spune Peterson Pierre, dermatolog în Thousand Oaks, California.

Retinolul este vărul retinoizilor eliberați pe bază de rețetă, cum ar fi tretinoina. Ambii sunt retinoizi și, prin urmare, ambii sunt un derivat al vitaminei A. „Tretinoina a fost folosită pentru prima dată în primul rând pentru tratarea acneei, până când am văzut că îmbunătățește tonul și textura și stimulează colagenul, care ajută la liniile fine și la alte semne ale îmbătrânirii”, explică el. Cu toate acestea, tretinoina și alți retinoizi pe bază de rețetă nu sunt pentru toată lumea; pot face pielea extrem de uscată, roșie și sensibilă, plus necesită o vizită dermatologică pentru a obține un Rx. Retinolul a devenit popular și continuă să fie deoarece este o alternativă eficientă.

Deși retinolul poate provoca în continuare unele disconforturi ale pielii, inclusiv uscăciune inițială, roșeață și descuamare, de obicei ele nu sunt la fel de severe ca în cazul versiunii Rx. În plus, majoritatea doamnelor le pot gestiona făcând câteva modificări simple la rutina de îngrijire a pielii. Iată de unde să începi:

Începe-ți încorporarea retinolului în rutina ta încet

Probabil că ești obișnuită să aplici produse de tratament zilnic sau chiar de două ori pe zi, dar când vine vorba de retinol, modul încet și constant câștigă cursa. „Unul dintre lucrurile pe care le face retinolul este să ajute la exfolierea ușoară; accelerează procesul natural de desprindere a pielii de pe stratul său superior, astfel încât pielea mai moale și mai fină să fie vizibilă ”, spune dr. Pierre. „Așadar, oamenii gândesc în mod natural că, dacă puțin este bun, mai mult este mai bine. Dar nu este cazul”. Reținere practică: Aplică doar o cantitate cât un bob de mazăre (da, doar atât pentru întreaga față, împărțind-o în mod egal pe obraji și pe frunte înainte de a o freca). Cheia este să crești încet toleranța pielii. Produsul cu retinol este alimentat de retinol pur, cu concentrație ridicată, deci este important să-l obișnuiești treptat cu pielea. De aceea s-a dezvoltat procesul unic de retinizare în asociere cu dermatologi pentru a simplifica căutarea unui retinol eficient cu disconforturi minime. Urmează-l mai jos pentru a-ți climatiza pielea cu acest ingredient puternic pentru îngrijirea pielii.

Săptămâni 1 + 2: 1x pe săptămână, în aceeași noapte, diluat cu Lapte Facial

Săptămâni 3 + 4: 1x pe săptămână, în aceeași noapte, urmată de Lapte Facial

Săptămâni 5 + 6: 2x pe săptămână, urmată de Lapte Facial, după cum este necesar

Săptămâni 7 + 8: 3x-5x pe săptămână, urmată de Lapte Facial, după cum este necesar

Săptămâni 9+: Odată ce pielea este retinizată, utilizarea se bazează pe toleranța pielii. Produsul poate fi folosit la fel de des ca în fiecare seară, dacă se dorește.

Focus pe hidratare

Deoarece are tendința de a provoca uscarea pielii, asociază-ți retinolul cu produse hidratante, cum ar fi Facial Milk. Acest produs nu este utilizat doar pe tot parcursul procesului de retinizare, dar poate fi folosit și pentru a hrăni și a calma pielea ori de câte ori este nevoie, chiar și atunci când pielea este retinizată. „Cremele hidratante cu ingrediente precum acidul hialuronic, squalenul sau ceramidele ajută la menținerea pielii hidratate și la minimizarea iritației și la scăderea peelingului”, spune dr. Pierre. „Dacă pielea ta este foarte sensibilă și se irită chiar și atunci când urmezi toți pașii corespunzători, aplică mai întâi cremă hidratantă, apoi retinol, apoi mai multă cremă hidratantă – deci este ca un sandviș cu retinol – care a funcționat pentru pacienții mei”. De asemenea, el recomandă utilizarea unei măști de hidratare blândă de trei ori pe săptămână, dacă este necesar.

 Fă-ți din SPF o necesitate

Protecția solară ar trebui să fie întotdeauna o parte non-negociabilă a rutinei tale, dar este și mai importantă atunci când utilizezi retinol. Recomandăm chiar dublarea: o cremă de protecție solară sau o cremă hidratantă SPF, urmată de un fond de ten sau un produs de acoperire colorat cu SPF. De ce este atât de important? Abilitatea retinolului de a îndepărta stratul superior al celulelor pielii face pielea mai sensibilă la soare și mai vulnerabilă la daunele provocate de acesta, spune dr. Pierre. „Amintește-ți, de asemenea, de ce utilizezi retinol în primul rând – probabil pentru o piele mai netedă și mai clară și mai puține riduri”, spune el. „Dacă pielea se coace la soare, nu va conta cât de mult retinol utilizezi, deoarece nu va contracara acele daune constante. Trebuie să-ți protejezi investiția”.

Tamponează o cremă hidratantă pentru zona ochilor

Pielea din jurul ochilor tinde să fie mai subțire, mai uscată și mai sensibilă decât în ​​altă parte a feței. Ca atare, chiar și retinolii ușori pot fi iritanți în acea zonă, spune dr. Pierre. Soluție: Aplică-ți mai întâi o cremă hidratantă pentru ochi pentru a proteja zona și a o menține hidratată. Gândește-te la aceasta ca la o barieră de protecție între pielea fragilă a zonei ochilor și puternica cremă de retinol. Asigură-te că aplici întotdeauna cremă pentru ochi înainte de retinol pentru a evita orice transfer al produsului în zona ochilor.

Rezervă-ți temporar alte tratamente pentru piele

În timp ce pielea se adaptează la retinol, singurele alte lucruri pe care ar trebui să le aplici includ un detergent delicat, creme hidratante și SPF. „Nu vrei să-i ceri pielii să facă prea multe dintr-o dată”, spune dr. Pierre. „În plus, dacă adaugi patru sau cinci lucruri diferite și pielea îți este aprinsă, nu vei ști care dintre ele cauzează problema”. Fii deosebit de atentă pentru a evita acizii glicolici, salicilici și alți acizi, precum și exfoliații manuali. Unul dintre lucrurile care sunt atât de grozave la retinol este modul în care elimină stratul superior al celulelor moarte ale pielii. Exfolierea suplimentară cu hidroxi acizi sau chiar un exfoliant ușor duce doar la potențiale disconforturi suplimentare ale pielii. Dacă pielea ți se descuamează, folosește doar o cârpă moale, umedă, cu mișcări circulare ușoare, pentru a îndepărta ușor pielea moartă vizibilă, spune Pierre.

Adaugă antioxidanți

Odată ce pielea se acomodează cu retinol și îl poți folosi noaptea fără iritații majore sau sensibilitate, reintrodu treptat alte produse de tratament, unul câte unul. Un lucru de încercat: o loțiune sau un ser care conține vitamina C, vitamina E sau alți antioxidanți. „Atunci când pielea este expusă la soare, provoacă radicali liberi care, dacă nu sunt controlați, pot ataca colagenul și pot duce la decolorare și la alte semne ale îmbătrânirii. Antioxidanții oferă o protecție suplimentară împotriva acelor daune ”, spune dr. Pierre.