7 sfaturi pentru a-ți oferi cel mai bun tratament facial

7 sfaturi pentru a-ți oferi cel mai bun tratament facial

 

Tratamentele faciale de calitate spa sunt unul dintre cele mai relaxante și mai luxoase lucruri pe care le poți face pentru tine. În acest moment, mulți dintre noi trebuie să avem grijă și să ne distragem mai mult decât oricând, dar nu este mereu posibil să rezervi o întâlnire cu medicul estetician preferat pentru un tratament facial profesional. Din fericire, este încă posibil să-ți faci un tratament facial de calitate spa acasă. „A numi ceva în casă ca un produs facial în mintea mea înseamnă că voi face ceva mai profund decât rutina mea zilnică”, spune Olga Lorencin, estetician celebru și fondator al Olga Lorencin Skincare. „O poți face o dată pe săptămână acasă”, spune Ling Chan, fondatorul Ling Skincare and Spa, care adaugă că acum este momentul perfect pentru a încerca să recreezi rețetele tale preferate. Chiar dacă acum avem destul timp acasă, tratamentele faciale ar trebui totuși considerate un tratament, nu un eveniment zilnic. Am vorbit cu experți și am strâns selecții de sfaturi pentru tratamente faciale la domiciliu care depășesc rutina normală de îngrijire a pielii:

1. Crează-ți o atmosferă relaxantă.

Dacă nu poți merge de fapt la spa, poți aduce spa-ul la tine, creând o atmosferă relaxantă acasă. Acest lucru poate părea un pas mic, dar ștergerea cât mai multor stresuri pentru a te relaxa, va face fața mult mai bună. Lorencin recomandă să faci o baie cu sare epsom. Dacă nu ai starea de spirit pentru o baie cu tot corpul, poți înmuia picioarele pentru același sentiment de distres. „Este foarte sănătos pentru toate acele puncte de presiune din picior și este foarte relaxant”, spune Chan. Pentru o relaxare optimă, atât Chan, cât și Lorencin recomandă adăugarea câtorva picături de ulei esențial de lavandă (dar poți folosi orice ulei esențial care ți se pare potrivit). Aprinde-ți câteva lumânări preferate și pune-ți o listă muzicală de redare relaxantă la alegere.

2. Curăță-ți bine pielea.

Înainte de a face orice altceva la fața ta, trebuie să începi cu o pânză curată. Orice machiaj sau produs rămas pe piele va avea ca rezultat un tratament facial mai puțin eficient. Pentru a te asigura că pielea este cât mai curată posibil înainte de a începe procesul facial, încearcă o curățare dublă. „Curăță mai întâi cu un produs de curățare pe bază de ulei, dar cel de-al doilea produs de curățare ar trebui să fie mai degrabă un tip de demachiant de degresare”, spune Lorencin. Produsul de curățare pe bază de ulei va îndepărta machiajul, produsele și sebumul, în timp ce un produs de curățare pe bază de apă va curăța pielea de orice murdărie, cum ar fi praful fin sau transpirația, lăsându-te cu pielea curată și pregătită pentru următorii pași.

3. Aburește-ți pielea.

Știi că cele mai multe tratamente faciale vor include un fel de proces de aburire. Aburirea feței ajută să deschizi porii și să înmoi stratul superior al pielii, pentru a o pregăti pentru exfoliere, explică Chan. Dacă vrei să faci asta acasă, ai grijă deosebită să nu-ți aburești excesiv pielea, deoarece acest lucru poate duce la uscăciune. Potrivit lui Ling, există două modalități prin care poți (în siguranță!) să încerci să-ți aburești fața. Poți așeza fața peste un castron cu apă fierbinte și să acoperi capul cu un prosop pentru a prinde aburul, fie să înmoi un prosop în apă fierbinte și să-l pui peste față, asigurându-te că nu este suficient de fierbinte pentru a te arde.

4. Exfoliază pentru a netezi și a lumina.

Orice facial bun la domiciliu (sau facial în general, de altfel) implică exfoliere pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și a dezvălui pielea radiantă. Atât Chan, cât și Lorencin recomandă utilizarea unei enzime sau a unui exfoliant chimic în locul unui exfoliant fizic. Scrubs „lasă mici micro-lacrimi pe față. Micro-lacrimile sunt mici zgârieturi mici”, care se pot irita și pot duce la erupții. Cu toate acestea, exfolierea cu o coajă creează o pânză perfectă pentru restul feței de acasă. Chan explică faptul că exfolierea ajută să deschizi porii și să-ți netezești textura pielii. Ea recomandă masarea unui exfoliant chimic sau enzimatic în pielea ta, concentrându-te pe zonele cu probleme, cum ar fi zona T, care pot fi mai grase sau cu porii înfundați.

5. Masează-ți masca.

O față nu s-ar simți bine fără un fel de mască de față. Poți alege orice mască în funcție de nevoile pielii, dar Chan recomandă să cauți o mască cu ingrediente detoxifiante care să te ajute să cureți porii, deoarece porii vor fi deschiși după exfoliere (o mască de lut sau la o mască de cărbune). Pentru ca experiența la domiciliu să semene cu spa-ul, încearcă să o masezi câteva minute în loc să o netezești rapid. „Dacă masca este puțin mai groasă, udă-ți degetele cu apă caldă sau dacă vrei cu adevărat să devii elegant, cu niște ceai verde cald”, spune Lorencin. „Apoi masează-ți masca în piele. Acest lucru va îmbunătăți foarte mult aspectul strălucitor al pielii tale după aceea”. Las-o timp de 15 până la 20 de minute. „Dacă este posibil (și în aceste zile cred că este cu adevărat posibil), stai în cadă sau în dușul cald lăsând masca să se aburească foarte ușor pe față”, spune Lorencin.

6. Hidratează pielea.

Una dintre cele mai mari chei pentru a obține o strălucire uluitoare este pielea bine hidratată cu o cremă hidratantă de top. După ce îndepărtezi masca, aplică hidratarea cu serul sau hidratantul preferat. Pentru a te face în continuare să te simți mai puțin acasă și mai mult în spa, Lorencin recomandă să amesteci câteva picături de ser într-o cremă hidratantă. Pentru a duce hidratarea la nivelul următor, poți folosi un instrument de masaj facial, cum ar fi o rolă de jad sau un gua sha, pentru alte beneficii, cum ar fi întinerirea, promovarea colagenului și schimbarea celulelor, potrivit Chan. „Masajul facial este de fapt foarte sănătos pentru mușchiul facial”, spune ea. „Este ca o sală de sport pentru pielea ta”.

7. Sari peste storsul coșurilor.

Desigur, extracțiile pot fi una dintre cele mai satisfăcătoare părți ale feței. Dar acesta este un pas pe care ar trebui să-l lași profesioniștilor. „Nu o recomand”, spune Chan. „Dacă nu este curat, poți face o infecție.Încercarea de a-ți executa propriile extracții nu este niciodată o idee bună. În mod similar, experții noștri recomandă lăsarea microneedlingului profesioniștilor pentru a preveni cicatricile și infecțiile.