Cum să exfoliezi corect o piele netedă

Cum să exfoliezi corect o piele netedă

Ce este exfolierea?

Exfolierea este termenul pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii dezvăluie o piele proaspătă și tânără, care radiază o strălucire irezistibilă. Fie că o faci pentru a evita pielea uscată de iarnă sau pentru a obține o strălucire naturală pentru vară, exfolierea din cap până în picioare este unul dintre cei mai simpli pași pentru o piele netedă și strălucitoare.

Cum să-ți exfoliezi corpul

Reține: exfolierea este excelentă pentru piele, dar în unele cazuri ar trebui să o amâni, de exemplu dacă ai fost ars de soare sau ai tăieturi sau răni deschise.

 • Pasul 1: Umezești: intri în duș și îți uzi corpul din cap până în picioare.
 • Pasul 2: Rotație circulară: șterge-ți pielea cu mișcări circulare ușoare. Începe cu picioarele și mergi în sus.
 • Pasul 3: Nu freca prea tare.
 • Pasul 4: Folosește produsul preferat și curăță pentru a exfolia.
 • Pasul 5: Aplică-ți o loțiune hidratantă după ce ieși din duș sau din baie.
 • Pasul 6: Reține: hidratează întotdeauna.

Este atât de simplu: Pentru că o exfoliere a pielii netedă și strălucitoare este esențială. Când exfoliezi, îndepărtezi celulele moarte ale pielii de pe suprafață, dezvăluind strălucirea naturală și tinerească a noilor celule ale pielii de dedesubt și stimulezi regenerarea pielii. Deci, dacă vrei să eviți pielea uscată de iarnă sau să obții o strălucire naturală pentru vară, exfolierea din cap până în picioare este unul dintre cele mai ușoare lucruri de făcut pentru o piele perfect netedă.

 Cum să eviți firele de păr încarnate

Un păr încarnat este un păr care se îndoaie în jurul lui și crește înapoi spre folicul, creând o mică umflătură, posibil dureroasă. Firele de păr încarnate sunt adesea rezultatul unei razaturi prea aproape. Pentru a evita firele de păr încarnate, încearcă să exfoliezi în mod regulat – acest lucru ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și „curăță calea”, astfel încât firele de păr să poată crește așa cum ar trebui. Cu toate acestea, se recomandă exfoliere o dată pe săptămână și, în mod ideal, cu aproximativ 2 zile înainte de epilare.

Pașii naturali către o piele netedă și strălucitoare – mini-ghidul definitiv

 • Pasul 1: Epilează pentru a putea începe fără păr. Folosind un epilator blând și eficient pentru a îndepărta tot părul, vei obține o piele mai fină, care durează până la 4 săptămâni. Orice îndepărtare a părului poate fi solicitantă pentru piele așa că este posibil să fie nevoie să aștepți câteva zile înainte de a exfolia.
 • Pasul 2: Umezește: udă corpul din cap până în picioare. Acordă-ți câteva minute pentru a te relaxa și permite deschiderea porilor.
 • Pasul 3: Folosește produsul preferat sau freacă pentru a exfolia.
 • Pasul 4: Exfoliază cu ajutorul unei pensule de rafinare, cu mișcări circulare ușoare.
 • Pasul 5: Nu freca prea tare.
 • Pasul 6: Apoi, aplică o cremă hidratantă pentru un finisaj neted și mătăsos.