Dacă ai o piele sensibilă, evită aceste 5 ingrediente

Dacă ai o piele sensibilă, evită aceste 5 ingrediente

Cumpărarea de noi produse de îngrijire a pielii este captivantă. Există un produs pentru fiecare problemă de îngrijire a pielii imaginabilă, ca să nu mai vorbim că este tentant să te bucure ambalajul drăguț al produselor. Și, deși ai putea fi tentată să adăugi mai multe produse în rutina de îngrijire a pielii, dacă ai o piele sensibilă, trebuie să ai grijă la anumite ingrediente.

Iată cinci componente pe care nu trebuie să le aplici niciodată pe față dacă ai pielea sensibilă:

Alcool

Unul dintre lucrurile de top pe care NU ar trebui să le pui pe față dacă ai pielea sensibilă este orice produs care conține alcool. Alcoolul va usca pielea, ceea ce va duce doar la inflamații și erupții suplimentare.

Parfum

Da, cu toții dorim ca produsele noastre de îngrijire a pielii să miroasă bine. Adică nimic nu este mai relaxant decât să-ți pui o cremă hidratantă care miroase a spa. Dar dacă ai pielea sensibilă, cel mai bine este să stai departe de acele parfumuri destul de mirositoare. Pot duce la inflamații și chiar la reacții alergice.

Sâmburii de caise

S-ar putea să crezi că sâmburi de caise într-un exfoliant pentru față sunt o cale mai naturală de exfoliere, dar dăunează pielii sensibile. Nucleele sunt prea dure pentru fața ta și ar trebui folosite în alte părți ale corpului.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii, precum proprietățile lor antioxidante și antiinflamatoare. Atât de grozav – perfecte pentru pielea ta. Ei bine, asta dacă nu ai pielea sensibilă. Uleiurile esențiale tind să conțină prea multe substanțe chimice care reacționează dur pe pielea sensibilă.

Sulfați

Sulfatul face ca produsele de îngrijire a pielii și de duș să spumeze – ceea ce le place tuturor. Dar sulfații nu sunt potriviți pentru pielea sensibilă. Sulfații din produsele pentru piele îți pot usca și irita fața.

Protecție solară chimică

Protecția solară minerală conține dioxid de titan și oxid de zinc, care protejează împotriva razelor UV dăunătoare și sunt excelente pentru pielea sensibilă. Protecția solară chimică conține multe substanțe chimice diferite care provoacă o reacție chimică după ce razele UV sunt absorbite și eliberate sub formă de căldură. Pe scurt, protecția solară chimică nu este potrivită pentru pielea sensibilă.