Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea părului

Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea părului

 

Indiferent de perioada anului, mulți oameni doresc aspectul și senzația pielii netede ca mătasea. Dar când vine vorba de îndepărtarea părului, există diferite produse și tehnici pentru toate zonele corpului de la puful de pe brațe, la cel grosier de pe picioare, zona bikini și multe altele. Iată tot ce trebuie să știi pentru a rămâne fără probleme.

Cum să îndepărtezi părul de pe linia ta de bikini

 Dacă vrei să te simți foarte netedă în jurul liniei bikini, ai câteva opțiuni.

  • În primul rând, rasul: Deși nu este o metodă deosebit de durabilă, este de obicei fără durere și o poți face în confortul propriei case. Pentru a evita temuta arsură/iritare a aparatului de ras care afectează atât de multe persoane, dermatologul Christine Choi Kim, recomandă să aștepți până când pielea este hidratată de la duș sau baie. Înmoaie mai întâi cu cremă de ras, spumă sau ulei pentru a proteja pielea și a îmbunătăți alunecarea, clătește lamele aparatului de ras adesea pentru a le degaja și înlocuiește-le aproximativ la fiecare două săptămâni pentru siguranță și eficacitate maximă. Dr. Kim sugerează, de asemenea, aplicarea unui tratament calmant al pielii dacă ai tendința de a obține cu ușurință firele de păr îngroșate.
  • Ceara este o altă opțiune pentru linia ta de bikini. „Părul din zona bikinilor tinde să fie grosolan, ceea ce este ideal pentru epilarea cu ceară”, spune Katherine Goldman. „Și din moment ce părul este scos din rădăcină, acesta crește mai subțire în timp”. Există mai multe tipuri de ceară, inclusiv ceara cu bandă (aplicată fierbinte și îndepărtată cu foi de pânză sau hârtie) și ceară tare (aplicată fierbinte, apoi îndepărtată după răcire și întărire). Dacă o metodă de lungă durată este numărul 1 pe lista ta de priorități, ceara de bikini poate fi cea mai bună opțiune. „Durează în jur de trei până la șase săptămâni”, spune Noemi Grupenmager, fondatorul Uni K Wax. Fii sigură însă că pielea este complet uscată înainte de depilarea cu ceară (apelează și la pudră pentru bebeluși, dacă este necesar).

Cum să îndepărtezi părul de pe picioare

  •  Cea mai obișnuită metodă de îndepărtare a părului picioarelor este, desigur, rasul. Dacă nu te deranjează să-i dedici puțin timp la fiecare câteva zile (în funcție de cât de repede crește părul), aceasta este o opțiune excelentă. Heidi Waldorf, director de dermatologie cu laser și cosmetică în New York, recomandă utilizarea unui aparat de ras ascuțit, precum și a unei spume hidratante, a unei creme sau a unui gel, precum alegerea ei de mai jos. „Exfolierea cu un exfoliant corporal de două ori în timpul săptămânii sau cu până la două zile înainte de orice formă de îndepărtare a părului va ajuta” la prevenirea părului încarnat și a umflăturilor. Asigură-te că eviți exfolierea imediat după ras, atunci când pielea este cea mai sensibilă.
  • O altă metodă de îndepărtare a părului cunoscută și iubită: crema depilatoare. S-ar putea să-ți amintești de formulele cu miros puternic din anii trecuți, dar preparatele noi și îmbunătățite promit să fie mai puțin iritante și mai prietenoase cu nasul. „Cremele de depilare folosesc substanțe chimice precum tioglicolatul de calciu sau tioglicolatul de potasiu, care rup legăturile disulfură din keratină, slăbind astfel părul”, explică dr. Kim. Doar asigură-te că faci un test de patch-uri înainte de a aplica unul dintre acestea pe piele și nu-l lăsa mai mult timp decât este indicat în instrucțiuni. Dacă ai o toleranță mai mare la durere și preferi să menții la distanță apariția părului nedorit, ia în considerare depilarea, deoarece durează în mod normal între trei și șase săptămâni.

Cum să îndepărtezi părul de la subraț

  •  Părul de la subraț crește cu aproape 50% mai repede decât părul de pe picioare, potrivit experților care realizează aparatele de ras Gillette Venus, astfel încât rasul zilnic are sens pentru cei care nu vor păr acolo. Acestea fiind spuse, unii tind să fie mai sensibili decât alții și se pot irita din cauza rasului, așa că asigură-te că folosești întotdeauna un aparat de ras ascuțit și îl clătești pentru a evita înfundarea. „Dacă ești predispus la ras, folosește un gel sau o loțiune pentru bărbierit, rade-te în direcția creșterii părului și schimbă lama des”, spune dr. Waldorf. „După ras, aplică o cremă fără prescripție medicală de hidrocortizon pe orice zonă roșie sau inflamată sau zone care dezvoltă frecvent umflături”.
  • Obținerea unei depilări rapide cu ceară în fiecare lună sau cam așa, poate ține părul de la subraț la distanță fără a ajunge la aparatul de ras în fiecare dimineață. Îți faci griji cu denivelările mici? „Dacă crezi în mod regulat, vei avea o șansă foarte mică de a obține fire de păr încarnate sau umflături”. Consultă un dermatolog dacă ești încă îngrijorat dacă zona subrațelor poate sau nu să se descurce cu ceara.
  • Îndepărtarea cu laser cu laser este o metodă mult mai îndelungată, dar doar dacă ești sigură că nu vei mai dori niciodată păr într-un anumit loc, cum ar fi axilele, ar putea fi util să-l iei în considerare. „Scăpând de 70 până la 90% din păr, dacă nu chiar mai mult, reduci sau elimini necesitatea îndepărtării părului”, explică dr. Waldorf. „Cu cât trebuie să repeți procedeul mai puțin, cu atât vei obține mai puține iritații sau efecte secundare pe termen lung”. Chiar dacă este varianta mai scumpă, reduci costurile pentru aparatele de ras, crema de ras și ceara.

 Cum să îndepărtezi părul de pe antebrațe

  •  Deși este mai puțin obișnuit decât îndepărtarea părului pe părțile corpului menționate mai sus, există o mulțime de persoane care preferă să scape de puful de pe brațe, mai ales prin benzi de ceară. Spre deosebire de ceara fierbinte, aceste benzi pre-acoperite se aplică la temperatura camerei, necesită un efort minim și pot fi folosite acasă, spune Doris Day, dermatolog din New York City.
  • În timp, epilarea cu ceară poate duce la creșterea părului mai fin, prelungind intervalele dintre sesiunile de îndepărtare a părului. Asigură-te că scurtezi părul în prealabil și îl dai cu pudră de talc pentru a preveni o eventuală lipire de ceară pe piele. Urmează instrucțiunile în mod corespunzător și îndepărtează orice ceară reziduală cu un pic de ulei pentru bebeluși și un disc demachiant de bumbac.
  • O altă opțiune bună pentru brațele tale: cremele depilatoare. După cum s-a menționat anterior, cremele depilatoare funcționează prin încorporarea substanțelor chimice care descompun legăturile din păr. Dacă vrei un rezultat mai îndelungat decât rasul și ceva mai puțin dureros decât epilarea cu ceară, încearcă o cremă depilatoare ușor de utilizat.

Leave a Reply